onsdag, juli 29, 2009

Gardiner

Som jeg skrev i går sydde jeg gardiner til barnerommet på mandag. Det var på høy tid for de har bare hatt rullegardin der i snart et år.

Jeg har ikke sydd spesielt mye etter at jeg tok det berømmelige "symaskinsertifikatet" i 6.klassen på barneskolen, så jeg er ganske så fornøyd med resultatet.

For dere som leste gårdagens innlegg så dere jo at guttene har et 8-kantet vindu på rommet sitt. Der har de ikke hatt noe sol- eller lysskjerming tidligere. I vår merket jeg at de begynte å våkne tidligere etterhvert som lyset kom tidligere på morgenen så dette har vært den midlertidige løsningen:

Ikke spesielt dekorativt, men det har fungert, og det har vært hovedsaken. Jeg har vært veldig usikker på hva jeg skulle gjøre for jeg ville ikke skjule selve vinduet. På søndag bestemte jeg meg for å sy en slags gardin av lystett stoff til å ha inni vinduet. Først laget jeg en mal av en gammel rullegardin som skulle kastes. Denne la jeg oppå stoffet som skulle bli gardin og tegnet rundt:

Deretter klipte jeg ut den delen jeg skulle ha, men noen centimeter utenfor selve streken jeg hadde tegnet. Jeg klipte også litt av hjørnene slik at det ikke skulle bli for mye stoff bakpå når jeg brettet bak:

Så sydde jeg borrelås på den delen som skulle brettes bak. Jeg kunne sydd borrelåsen fast samtidig som jeg sydde bretten bak, men jeg ville ha minst mulig sømmer på fremsiden så derfor valgte jeg å gjøre det slik.

Tidligere i kveld har jeg sydd likedanne til vårt soverom, og da jeg var i gang med guttene sin fikk jeg en idé som gjorde at det ble null sømmer på fremsiden:

Jeg fant frem en tynn dobbeltsidig tape slik at bretten ble limt inn! Dette tok lengre tid enn å sy slik jeg gjorde på våre, men det ble et veldig bra resultat, så det var absolutt verdt det ekstra arbeidet.

Jeg hadde egentlig tenkt å vente til i morgen med å henge de opp, men det klarte jeg selvfølgelig ikke så her ser dere det ferdige resultatet.

Veldig mye finere enn den dyna som var i vinduet tidligere, eller hva?

1 kommentar:

Fru Kransvik sa...

Og der sitte bamsene ja:)