100 gram smeltet margarin
1/2 liter melk
100 gram gjær
100 gram sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
Ca 1 kg hvetemel
Jeg bruker alltid å lage dobbelt opp. Margarin smeltes og melken has i (når jeg dobler bruker jeg 1/2 liter melk og 1/2 liter vann). Gjær (jeg bruker tørrgjær og bruker 3 pakker på dobbel oppskrift), sukker, kardemomme og salt has i og røres ut. Tilsett så hvetemel til du synes deigen er passe fast. Hev til dobbel størrelse og bak ut bollene. Jeg bruker å steke bollene på ca 230 grader i 6-7 minutt.

2 kommentarer:
Ser kjempe godt ut! Jeg har prøvd meg på de snurrene jeg også, men slet litt med "knytingen" for bena ble litt lange.. Men gode ble de.
I helgen har jeg laget eple og kanel muffins. Du kan se de inne på bloggen min http://firevegger.blogspot.com/.
Kjempe fin blogg du har!
Ha en fin dag:)
Charlotte
Hei! Takk for hyggelig hilsen:) Mmmm... disse kanelbollene så kjempe-gode ut!! Takk for oppskrift! Men hvordan snurrer/knyter du de?!
Ha en strålende ny uke!! Så flott blogg du har forresten:)
Klem Anette:)
Legg inn en kommentar