tirsdag, september 23, 2014

Verftet i Ny-Hellesund

Etter en bloggpause lengre enn et normalt svangerskap er jeg nå tilbake! *smile* I forrige uke var jeg så heldig å få være med på en tur til Ny-Hellesund, og der inngikk jeg visst en avtale om å blogge minst et innlegg i uka (så får vi se hvor lenge det holder da...).
 
Uansett, Verftet i Ny-Hellesund er bygget på grunnen til det gamle Bentsen&Sønner Slipp og Mek.verksted. Her ble det i 99 år bygget og vedlikeholdt båter før det ble lagt ned i 2008. Dagens nye bygninger er tegnet med modell i det gamle verkstedet, og likheten er slående. Arkitekten bak Verftet er Tor Linge Tønnesen i Strek Arkitekter, og utformingen er gjort i nært samarbeid med fylkeskonservatoren. Kunstneren Per Fronth, blant annet kjent for diplomet til Nobels Fredspris, har gitt både leiligheter og fellesområder en kunstnerisk utsmykning. Av byggene på Verftet skiller ett seg særskilt ut. Det eneste byggverket som ble stående igjen da de gamle bygningene ble revet, var den 50m3 store tanken for solarolje. Under ledelse av Per Fronth er tanken ombygget til en leilighet som det kun finnes én av sitt slag.  
 
 
Det var en helt fantastisk tur sammen med flotte folk. Det hjalp også for ei som bor i nord at temperaturen nærmet seg 20 grader på dagtid. Vel hjemme igjen er det nemlig kommet snø i fjellene og isskrapa er kommet fram fra sommerlagring. Jepps, vinteren er visst i anmarsj, og hva er det vel bedre å kose seg med en blogging da? Kanskje det til og med kommer et innlegg om fjorårets legobursdag. *ler*
 


2 kommentarer:

Qehenne sa...

Takk for super tur i lag med deg :-) Storkosa meg

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.